گروه مدیریت رسانه های ورزشی

معرفی گروه مدیریت رسانه های ورزشی

آشنايي با رشته مديريت رسانه هاي ورزشي

رشته تربيت بدني در نخستين دوران تحولي خود و براي سازگاري با نيازهاي خاص ورزش به گرايش هاي خاصي چون :

فيزولوژي ورزش، مديريت ورزش، رفتار حركتي و بيومكانيك ورزشي تقسيم شد. در اين مسير نظام هاي آموزشي تلاش كردند تا در مقاطع مختلف افرادي را تربيت كنند كه با مهارت و توانايي هاي لازم قادر به فعاليت در سازمان ها يا واحدها و فعاليت هاي مرتبط باشند.

در دوران تحولي اخير، به دليل تخصصي شدن بسياري از حوزه هاي مطالعاتي، گرايش هاي سابق تبديل به رشته شده و براي هر يك گرايش هاي مختلفي ايجاد شد. از جمله اين رشته ها مديريت ورزشي است كه به گرايش هاي متعددي در مقاطع كارشناسي ارشد و دكترا تبديل شده است.

بنا بر مصوبه هفتصدوهشتادوششمين جلسه شوراي برنامه ريزي آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در تاريخ 1390/7/4، دوره كارشناسي ارشد رشته مديريت ورزشي در گروه علوم اجتماعي براي 6 گرايش مجوز گرفت:

1. مديريت رسانه هاي ورزشي
  2. مديريت بازاريابي در ورزش
  3. مديريت اماكن و تاسيسات ورزشي
  4. مديريت اوقات فراغت و ورزش هاي تفريحي
  5. مديريت راهبردي در سازمان هاي ورزشي
  6. مديريت رويدادهاي ورزشي

مشخصات كلي برنامه درسي و سرفصل دروس دوره كارشناسي ارشد مديريت ورزشي در شش گرايش فوق در سه فصل مشخصات كلي، برنامه و سرفصل دروس براي اجرا به معاونت آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ابلاغ شده است.

كليات درباره رشته مديريت رسانه هاي ورزشي

1. مقدمه: تربيت بدني فرآيندي است كه هدف آن بهبود رشد و شكوفايي استعدادهاي انسان و تامين سلامت و بهبود عملكرد اوست. رشته مديريت ورزشي با گرايش هاي پيشنهادي، تمام جنبه هاي مديريتي در برنامه هاي مختلف ورزشي را در بر مي گيرد.
  2. تعريف : رشته مديريت ورزشي شامل مجموعه يافته هاي علمي در حوزه مديريت و سازمان است. در اين رشته دانشجويان پس از قرار گرفتن دانش مديريت و كسب تجارب مديريت، متخصصيني خواهند شد كه مي توانند نقش مهمي در اداره امور سازمان هاي ورزشي ايفا نمايند.
  3. هدف: هدف دوره كارشناسي ارشد رشته مديريت ورزشي، تربيت مديران و كارشناسان ماهر براي اداره امور سازمان ها و نهادهاي ورزشي كشور است. هدف ديگر اين دوره، آموزش و تربيت متخصصيني است كه با ادامه تحصيل در دوره دكترا موجب تقويت كادر هيات علمي در سطح دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي مي شوند. دانشجويان دوره كارشناسي ارشد رشته مديريت ورزشي در گرايش هاي مورد نظر نيز ضمن آشنايي با اصول و مفاهيم مديريت در ورزش، در حوزه هاي مختلف تخصصي مانند رسانه هاي ورزشي به كارشناسان ارشد ماهري براي اداره آنها تبديل خواهند شد.
  4. طول دوره و شكل نظام: طول دوره كارشناسي ارشد هر يك از گرايش هاي رشته مديريت ورزشي 2 سال است و نظام آموزشي آن مطابق آيين نامه شوراي عالي برنامه ريزي درسي وزارت علوم است. دروس اين دوره عمدتا جنبه نظري و پژوهشي دارد. طول هر نيمسال تحصيلي 17 هفته(غير از پيام نور كه 8 هفته ) آموزش كامل و مدت هر واحد نظري 16 ساعت و براي هر واحد عملي احتمالي 32 ساعت مي باشد( به استثناي پيام نور). در نهايت دانشجو با دفاع از پايان نامه تحصيلي خود فارغ التحصيل مي شود.
  5. واحدهاي درسي: تعداد كل واحدهاي درسي دوره كارشناسي ارشد در هريك از گرايش هاي رشته مديريت ورزشي، 32 واحد 1 مي باشد
  6. توضيح1: دروس جبراني عملي و نظري در گرايش هاي مختلف رشته مديريت ورزشي بعد از بررسي و تعيين در گروه آموزشي مربوطه و تصويب شوراي تحصيلات تكميلي دانشكده تربيت بدني مي باشد. اين دروس 12 واحد بدون احتساب در سقف 32 واحد دوره مربوطه است.

توضيح2: دانشجويان موظف به گذراندن موفقيت آميز دروس زبان تخصصي و كاربرد رايانه در ورزش هر كدام به ارزش 2 واحد بدون احتساب در جمع واحدهاي گذرانده شده مي باشند.

توضيح3: به جز پايان نامه همه دروس عملي و نظري به صورت 2 واحدي ارايه مي گردد. توضيح4: دانشجويان بعد از گذراندن موفقيت آميز 26 واحد(علاوه بر دروس جبراني احتمالي) از دروس دوره، مي توانند 6 واحد پايان نامه را اخذ نمايند.

6. نقش و توانايي: دانش آموختگان مديريت رسانه هاي ورزشي داراي توانايي هاي عمومي و تخصصي زير خواهند بود:

الف- توانايي هاي عمومي : فارغ التحصيلان قادر خواهند بود وظايف و ماموريت هاي زير را به عهده گيرند:

I.            تدريس دروس مديريت ورزشي در دوره هاي كارداني و كارشناسي رشته هاي مختلف تربيت بدني و علوم

II.            ورزشي

III.            تدريس در كارگاه هاي آموزشي ويژه مديران سازمان هاي ورزشي؛ كارشناسان و فعالان جامعه ورزش

IV.            كشور

V.            اداره امور و كارشناسي سازمان هاي ورزشي دولتي و خصوصي

VI.            اداره امور كانون ها و باشگاه هاي ورزشي

VII.            اداره امور و كارشناسي اماكن ورزشي

ب- توانايي هاي تخصصي :

I.            توانايي عضويت در هيات تحريريه رسانه هاي ورزشي

II.            انجام امور كارشناسي و تحليل موضوعات ورزشي فرهنگي

III.            توانايي انجام مسئوليت ها و وظايف مديرمسئول و سردبيري رسانه هاي ورزشي

IV.            انجام خدمات مشاوره اي در زمينه مطبوعات و رسانه هاي ورزشي براي مديران ارشد سازمان هاي ورزشي

V.            توانايي پذيرش مسئوليت مديريت روابط عمومي و بين الملل سازمان هاي ورزشي

VI.            توانايي تدريس در كارگاه هاي آموزشي در زمينه رسانه هاي ورزشي

7.  مجموع تعداد واحدهاي موظف بدون محاسبه در معدل كل 4 نظري

تعداد كل واحد ها:

- 36 واحد براي دانشجويان رشته تربيت بدني

- 48 واحد براي دانشجويان غير تربيت بدني ( براساس نياز به گذراندن 12 واحد جبراني )

تذكر: دانشجويان آموزش محور به جاي 6 واحد پايان نامه 3 درس 2 واحدي نظري را خواهند گذراند.

اسامي اعضاء گروه:

- سيد عبدالحميد احمدي